Venkelbloemen Honing

Deze honing heeft sultanine- en ahornsirooparoma’s en delicate koffietonen. Venkelhoning kristalliseert zeer langzaam en blijft lang vloeibaar.

Oorsprong: Duitsland – Geoogst door de imker in het biosfeerreservaat Schorfheide-Chorin in het noordoosten van het land.

In een glazen pot van 400g

Venkel Honing Melologie

Smaak : Een mooie volheid voor deze honing met smaken van sultana en ahornsiroop, en waarvan de afdronk delicate tonen van koffie onthult.

Textuur : Venkelhoning kristalliseert zeer langzaam en blijft zeer lang vloeibaar.

Oorsprong : Duitsland – Geoogst door de imker in het biosfeerreservaat Schorfheide-Chorin in het noordoosten van het land.

Een beetje cultuur :

Zuivere venkelhoning is vrij onbekend in Frankrijk en vrij zeldzaam in Europa, en mag niet worden verward met venkelhoning: deze laatste is geen honing van de venkelbloem! Maar het is toch interessant van smaak voor wie houdt van de smaak en de kenmerken van het venkelzaad, dat lichtjes naar anijs smaakt. Om een gearomatiseerde honing te maken, infuseert u 10 gram geplet venkelzaad in 100 mL kokend water gedurende 20 minuten (afzonderlijk). Filtreer en voeg de infusie toe aan 400 g acaciahoning in een waterbad. Doe het in een gesteriliseerde pot en houd het uit de buurt van licht en vocht.

Sommige koks zijn grote fans van de smaak die venkelstuifmeel aan bepaalde spijzen geeft, en gebruiken het als een specerij met krachtige smaken van zoethout, zelfgemaakte marshmallow en een vleugje citroen… een reden te meer om deze honingdragende plant in uw tuin te planten!

Ref : ART1704

Prijs : 14.00€