Oranje Honing

Propolia® is gespecialiseerd in bijenkorfproducten en biedt u een selectie van karakteristieke honing: ga de bijendans in en maak uw smaakpapillen wakker!

L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est image-125.jpg.

Oranjebloesemhoning melologie

Smaak

Zoete en stroperige smaken die een licht vanillebloemenaroma ontwikkelen, met een afdronk met een zeer fijne zuurtegraad.

Textuur

Een gouden honing, vloeibaar en doorschijnend, met een fijne kristallisatie.

Herkomst

Spanje – Geoogst in de zonnige boomgaarden van Andalusië.

Een beetje cultuur

De sinaasappelboom die we kennen en die ons van heerlijk fruit voorziet, komt uit Azië en meer in het bijzonder uit China, dat deze al meer dan 2200 jaar teelt. De botanische naam van de zoete sinaasappelboom, Citrus Sinensis, verwijst hier naar. Het werd pas in de 16e eeuw in Europa geïmporteerd en door een zekere Vasco de Gama naar Spanje teruggebracht….

Sinaasappel is het op twee na populairste fruit van de Fransen, die 11 kg per jaar en per huishouden consumeren: dat verklaart onze bijna verplichte jaarlijkse import van 500.000 ton van dit sappige fruit… Omdat Frankrijk slechts 5000 ton sinaasappelen per jaar produceert: het ligt ver, heel ver achter op Spanje en is met 2,6 miljoen ton de grootste producent in Europa.

In potten van 400 g